« Dans | Träning »
STOTT PILATES®

Funktionell styrketräning. Skelett och muskelkontroll. Mage-, bål- och ryggträning, är några sätt att beskriva vad träningen går ut på.
Vi hittar alla djupa muskler som hjälper till med stabilisering och hållning. Pilates bygger inte på någon 1000-årig filosofi utan är en ren muskulär och biomekanisk träningsform. Joseph Pilates är mannen som grundade denna träningsform, och det redan under 1:a världskriget. Därefter har flera av Josephs elever byggt vidare och utvecklat träningsformen till det den är idag. Mer information om de olika förgreningarna hittar du på www.allaboutpilates.com

Pilates har i sin grund varit en ren Rehab-träning, men med moment som gör träningen suverän även för den som redan från början är vältränad. Vilken nivå man väljer att träna på spelar egentligen ingen roll då träningen passar alla typer av kroppar. Och alla övningar har alternativa lösningar om man vill göra den lättare eller svårare.

Är du skadad ska du först kontakta din läkare.
Är du gravid el precis fött barn bör du kontakta din barnmorska innan du börjar träna. I dag erbjuder vi endast Essential Matwork klass. Är du intresserad av specialpass för gravida, eller skadeträning? Kontakta Håkan.

I början är det viktigt att man skyndar långsamt och låter kroppen anpassa sig i sin egen takt. Är en övning för tung, så gör man ett av alternativen tills man har hittat tekniken och styrkan som behövs för att utföra övningen fullt ut.

Pilates är inte något avslappnings- eller stretch pass.
Även om många rörelser liknar Yoga och att andning + musik hjälper både till avslappning och fokusering. Här tränar vi muskler.
Var inte rädd för att ta i och bli inte förvånad om du svettas.

Ökad rörlighet i muskler och stela leder samt ett mentalt välbefinnande är positiva bieffekter du kan räkna med.

Vi tränar i träningskläder som du själv tycker passar för ändamålet. Gärna med lite stretch eller liknande material. Inga skor på, men strumpor av någon form ska du ha.

Vattenflaska och handduk ska vara med.